Marjet Roerink (50)

Theatermaker en vertrouwenspersoon

Het leven is theater en theater is mijn thuis
'Gewone’ mensen met persoonlijke verhalen staan al 30 jaar in de hoofdrol tijdens mijn werk als regisseur & artistiek leider van culturele projecten. Door middel van theater, muziek, fotografie, film en beweging breng ik persoonlijke verhalen voor het voetlicht. Met een lach en een traan probeer ik om het alledaagse bijzonder te maken en ieder mens een podium te geven, met als toegift het applaus.
In Delft heb ik kilometers theater gemaakt bij o.a. De Delftse Komedie en Kunst in de Wijken. In Rotterdam, Den Haag en omstreken sta ik tevens bekend als Talentontwikkelaar van jong talent in allerlei disciplines.

Annet Thoms (53)

Productie

(Delft, 1961) Akademie voor Expressie, Utrecht en NGPR-A.
Eerst was ik dramadocente en speelde bij Microtheater De Flits in Delft. In 1990 ging ik werken voor allerlei Haagse evenementen zoals Parkpop en het Haags Uit Festival.
In 2004 begon ik met Annieway (productie en PR) en werkte mee met o.a. de Tasjeslijn door Tanthof, de Korencup en de heropening van het Hospice in Delft.
Ook deed ik jarenlang de publiciteit voor het Haagse dansgezelschap De Dutch Don't Dance Division, bekend van o.a. De Notenkraker, Solo’s at the Sea en Kreutzer.

Ton Spruit (55)

Audio- en filmportretten

Ton Spruit is inmiddels ruim 20 jaar in omroepland werkzaam. Na een aantal jaren actief te zijn geweest bij radio-omroepen, maakt hij in de negentiger jaren de switch naar de televisie als freelance geluidstechnicus. Zijn hart gaat uit naar het maken van lange documentaires. De documentaire Justice for Sergei waaraan hij meewerkte, won diverse prijzen bij internationale filmfestivals. De film vertelt het verhaal van een advocaat in Moskou; vermoord door de Russische maffia.
Met OudKast is hij weer terug bij zijn oude liefde: het maken van portretten van ‘gewone’ mensen. Ton hoopt dat met dit project veel aandacht kan worden gegenereerd rondom de problematiek van oudere homosexuelen.Sigrid Merx (39)

Dramaturgie

Schrijven begint met luisteren

Ik houd van taal. De klank van woorden, het ritme van zinnen. Hoe taal in staat is om werelden op te roepen. Ik luister naar de stilte tussen de regels, die ons ook iets vertelt. Ik vind het een uitdaging om de taal van mensen te vangen, hun verhalen op te tekenen en aan hen terug te geven.Verhalen van mensen die niet altijd gehoord worden, maar die een podium verdienen. Ik probeer structuur te brengen in de wirwar van hun gedachten, emoties en herinneringen Zodat anderen er zich in kunnen herkennen. En we elkaar kunnen verstaan.

Ingrid Koenen (50)

Reportage- en portretfotogravin

Een afdruk van een indruk

Autonoom fotograaf sinds 2003 maar heb al zolang ik me kan herinneren een potlood, kwast of camera in mijn handen. Als fotograaf zoek ik het liefst naar de beleving en achtergronddetails van wat ik voor me zie. Als een nieuwsgierige toeschouwer ‘bevries’ ik de situatie voor een moment. In dat beeld probeer ik dan de sfeer van de rest van het verhaal vast te leggen van waaruit dat fragment komt. Zo ook bij de portretten voor Oudkast, achter die ene blik ligt een hele wereld verscholen.

www.studio-ik.nl

Contact

Heeft u vragen of wilt u uw verhaal op een andere manier aan ons kwijt?

Dat kan per mail aan:
kantoor@oudkast.nl

of bel naar:
Marjet Roerink
06 - 14 44 88 87
Annet Thoms
06 - 12 22 97 39

Uw verhaal opsturen kan ook, desnoods anoniem. Adres:
Nieuwe Plantage 24,
2611 XJ Delft

Voor publiciteit neemt u contact op met:
publiciteit@oudkast.nl


of gebruik het invulformulier